HJ i Sjöbo AB

Hästhagar och paddockar i Skåne

Vi har lång erfarenhet och kunskap om att anlägga hästhagar och paddockar. Hästhagar byggs med olika mått och stängsel beroende på hur många hästar som ska finnas i hagen och vilka behov ni har.

Hästhagar

Har man hästar och en ridbana är det en självklarhet att man även ska ha en hästhage. Hästar är flockdjur som behöver en stor yta att få springa fritt på, socialisera sig med de andra hästarna och beta.

Hästhagars mått behövs anpassas efter hur många hästar som ska rastas i hästhagen. För många hästar på en för liten yta kan göra att de trampar sönder hagen och att det förstör dräneringsförmågan och betet. För att en hästhage ska behålla sin kvalité behövs den underhållas. Med det menas att marken behövs underhållas, den behövs dräneras och mockas. Hästhagar placeras även helst till öst, syd eller väst om ladan så att den inte står i skugga och blir blöt.
Vi hjälper er med planering, byggande och underhåll av hästhagar!

hästar

Staketsättning
hästhagar & paddockar

När man sätter staket runt hästhagar och paddockar används oftast materialen trä eller elstängsel. Trä är ett gediget och tåligt material som stängsel och ger oftast väldigt bra resultat.

Trästängsel är idag ett väldigt populärt material och funkar bra för att inhägnade hästar eftersom det är ett väldigt tåligt och skonsamt material. Bygger man hästhagar med elstängsel krävs det inte ett kraftigt elstängsel eftersom hästar är känsliga djur. Olika hästar har har olika behov av hagar och stängsel. Vår kunniga personal hjälper er med att planera och bygga det optimala stängslet för er hage!

staket

Önskar ni en hästhage eller paddock? Kontakta oss!

Frågor & svar

Här besvarar vi frågor om hästhagar och staketsättning.

Vad kostar det att bygga en hästhage & paddock?

Det varierar på hur stor hage ni ska ha och vilken typ av staket ni ska ha. Ni är välkomna att höra av er till oss så får ni en kostnadsfri konsultation och offert.

Vilken typ av stängsel passar bäst för min hästhage?

Generellt sett fungerar stängsel i trä alltid bra för hästhagar. Elstängsel funkar också bra och kan användas för hingsthagar eller väldigt stora grupper av hästar. Vår erfarna personal hjälper er välja rätt stängsel för just er!