HJ i Sjöbo AB

Vi på HJ i Sjöbo bygger din ridbana du alltid drömt om!

Med vår gedigna kunskap och långa erfarenhet av ridbanor är inga projekt svåra för oss. Oavsett om ni vill bygga en ridbana för hobbyverksamhet eller för professionellt bruk har vi lösningen åt er!

Ridbanor i Skåne

Att anlägga en bra ridbana kräver mycket kunskap, noggrant underhåll och ett bra underarbete.

Det finns flera typer av ridbanor i olika mått och markunderlag. Vi erbjuder ridbanor med underlaget rubberground, silikatsand, sviktmatta, makhipp, hästspecial med flera. De olika materialen är speciellt framtagna för olika typer av ändamål. Det är även viktigt att när man bygger en ridbana att man bygger en bra grundläggning med en dränerande botten och genomsläppligt material så att regnvattnet kan rinna undan. Vi kan även anlägga underlag med svikt.

hästhage

Ridbana med rubberground

Underlaget rubberground består utav nedklippta gummibitar som läggs i botten av ridbanan. Gummibitarna ger underlaget en svikt som aldrig försvinner och som är skonsamt för hästens ben och leder.

Det sviktande underlaget som aldrig försvinner ger en möjlighet till att ha ett väldigt fast toppskikt. Ännu en fördel med att ha ett underlag med rubberground är att det fungerar för all typ av ridsport. Svikten det ger är skonsamt för hästen och minskar på dess ben- och ledskador samt kotledsinflammation. Det går även att använda en termofunktion vid kyla som minskar risken för att ridbanan fryser på vintern. Det är även ett miljötestat material av Luleås tekniska universitet.

häst

Ridbana med sviktmatta GEN 2

Ridbane- och paddockmattor är speciellt framtagna för hoppning och dressyr eftersom svikten i mattorna är skonsam för hästarna. Sviktmattorna ger även en god dränering underifrån.

Det finns tre olika typer av sviktmattor som är speciellt framtagna och anpassade efter hästens och ryttarens behov. Förutom att de är skonsamma mot hästens leder ger de även en skön känsla att rida på. Vilken typ av sviktmatta som passar just er kan vi hjälpa er med. Kontakta oss om era behov och vilken typ av ridning ni utför så planerar vi den bästa mattan efter just era behov!

sviktmatta

Ridbana med silikatsand

Silikatsand är nu ett väldigt populärt material som består av en finkornig och ljus sand.

Silikatsant är en specialmixad ljus, fin och dammfri sand som även innehåller tre typer av fiber som ger den svikt och stabilitet. Silikatsand är perfekt lämpade för inomhusridbanor, i mörka miljöer samt om det finns mycket blåst vid ridbanan.

häst

Underlaget hästspecial

Hästspecial är ett välbeprövat och välanvänt material på både inomhus- och utomhusbanor. Det är ett väldigt stabilt material som vid rätt blandning ger nästan lika bra resultat som silikatsand.

Det går alldeles utmärkt att använda underlaget hästspecial på en utomhusridbana. Det man gör då är att man blandar ner mindre kveg i materialet än vad man skulle göra för en inomhusridbana. Det går även väldigt bra att blanda ner mer fibrer i materialet för att förbättra svikten och stabiliteten i materialet. Resultatet blir nästan lika bra som silikatsand.

hj i sjöbo

Ridbana med makhipp

Makhipp finns tillgängligt i olika mixar för att passa olika ryttares och hästars behov. Det är ett bra material för specifikt utomhusridbanor.

Makhipp är en specialsand som består av makadam. Den går mycket väl att blanda med klenflis. Makhipp finns i olika mixar beroende på vad ni är i behov av som ryttare. Makhipp fungerar väldigt bra på utomhusbanor eftersom materialet ger bra ridegenskaper samtidigt som det ger ridbanan en bra dräneringsförmåga.

hästanläggning

Stolp- och staketsättning

Självklart bygger vi även staket för era ridbanor och hästhagar. Vi kan bygga olika typer av staket i material såsom trä, slanor, elrep och elband.

Olika ridbanor och paddockar är i behov av olika typer av staket. Vi kan anlägga många typer av staket åt er. Vi kan bygga staket i tryckt material, kreosotbehandlat trä, slanor, elrep eller elband. Vi bygger även olika typer av grindar till ridbanorna och paddockarna. Vi har både stolpar, grindar och slanor till försäljning.

staket

Ebb & flod

Ebb och flod-system i ridbanor har blivit väldigt populärt eftersom du kan styra fuktigheten i ridbanan.

Ett ebb och flod-system fungerar precis som en damm. Regnar det mycket och ridbanan blir vattenfylld så kan du släppa ut vatten från den. Är det varmt och ridbanan blir dammig kan du släppa in vatten och fukta ridbanan. Regleringen av vatten i ridbanan kan skötas både automatiskt och manuellt. Syftet med ett ebb och flod-system är att få en ridbana med rätt fuktighet i underlaget så att den inte dammar när du rider.

hästar

Vi på HJ i Sjöbo hjälper er med er planering av er drömridbana!

Frågor & Svar

Här besvarar vi vanliga frågor om ridanläggningar.

Vilken typ av underlag och ridbana bör jag välja?

Det beror på vad du som ryttare och din häst är i behov av.
Kontakta oss så besvarar vi på dina frågor och funderingar! Ni kan lita på att vår kunniga personal kommer skräddarsy den bästa lösningen för just er.

Vad kostar det att anlägga en ridbana?

Det varierar på vad ni vill ha för typ av material och storleken på er tänkta ridbana. Enklast är om ni kontaktar oss så kan ni få en kostnadsfri offert!